مواد لازم :

  1. کنگر فرنگی ترشی شده در روغن 480 گرم
  2. کره ذوب شده
  3. پنیر تولوم 6 قاشق غذا خوری
  4. پول بیبر 1 قاشق غذا خوری
  5. جعفری تازی ریز خرد شده 1/4 دسته

برای خمیر :

  1. آب ولرم 360 میلی لیتر
  2. مخمر تازه 12 گرم یا مخمر خشک کیسه ای 7 گرم
  3. روغن زیتون فوق بکر 1 قاشق غذا خوری
  4. شکر کاستور 1 قاشق چای خوری
  5. آرد نان سفید سبوس دار 625 گرم

برای سس سیر : 

  1. پنیر خامه ای پر چرب 280 گرم
  2. یک حبه بزرگ سیر رنده شده 
  3. پکورینو یا هر پنیر سفت دیگر رنده شده 50 گرم
  4. سر کلم بروکلی 100 گرم
  5. روغن زیتون فوق بکر 50 گرم
  6. آب 1 لیموی تازه
  7. یک عدد فلفل سبز ریز خرد شده

نکات مهم قبل از شروع : 

  • اگر نمی توانید خمیر را به شکل درست در آورید نگران نباشید - می توانید لبه های آن را با چاقو کوتاه کنید.
  • هنگام فرم دادن به خمیر محکم ورز دهید. نیشگون گرفتن انتها و کناره ها باعث می شود که پیده شما در طول پخت و پز شکل متمایز خود را حفظ کند.
  • اینها غذا را با یک سالاد سنتی خرد شده ترکی (فلفل/خیار/پیاز/گوجه فرنگی و سبزی) در یک سس انار تیز و سیر سرو کنید.
  • خمیر پیده برای همه نوع پیده کاربرد دارد . رویه ها را با طعم های مختلف و مورد علاقه میتوانید تهیه کرده و مطابقت دهید.

1 . فر را روی 220 الی 240 درجه سانتیگراد قرار دهید و سنگ پیتزا یا ورقه پخت داخل آن گرم کنید.

2 .  برای تهیه خمیر، 150 میلی لیتر آب را با مخمر، روغن زیتون و شکر در یک کاسه مخلوط کنید. هم بزنید و در جای گرمی بگذارید تا مخمر فعال شود و کف کند (5 تا 10 دقیقه).

3 . آرد و کمی نمک را در یک کاسه بزرگ بریزید و وسط آن را یک چاه باز کنید . وقتی مخلوط مایه کف کرد، آن را داخل چاه بریزید و با دست/قاشق چوبی آن را به آرد اضافه کنید و به آرامی بقیه آب را اضافه کنید تا خمیری به دست نچسبد . ممکن است لازم باشد کمی آب اضافه کنید تا خمیر یکدست شود.

4. خمیر را روی سطح آردپاشی شده بگذارید و حدود 5 دقیقه ورز دهید تا یکدست شود . خمیر را در یک کاسه تمیز و کمی روغن انداخته، با یک پارچه مرطوب بپوشانید و یک ساعت یا بیشتر بگذارید تا حجمش دو برابر شود. در همین حین خامه سیر را با ترکیب همه مواد در ظرفی درست کنید سپس مزه دار کنید و مزه دار کنید .

5. کلم بروکلی ها را به صورت گلچه برش دهید، ساقه آن را کوتاه کنید  و به قطعات نازک برش دهید. یک تابه آب نمک را به جوش بیاورید و بروکلی را به مدت 2 دقیقه بپزید (من آن را با کمی کرانچ دوست دارم). آبکش کنید و در سینی پهن کنید تا خنک شود.

6. برای درست کردن پید، خمیر را به شکل سوسیس 40 تا 50 سانتی‌متری بغلتانید، سپس به 6 تکه مساوی تقسیم کنید. به شکل توپ در آورید و با یک پارچه مرطوب بپوشانید. یک گلوله خمیر را روی یک سطح آردپاشی شده به شکل بیضی بزرگ به ابعاد 25 در 15 سانتی متر و ضخامت 3 میلی متر باز کنید.

7. با فاصله حدود 3 سانتی متر، از پشت قاشق استفاده کنید تا تقریباً یک ششم خامه سیر را در مرکز پخش کنید. مقداری کنگر فرنگی را روی آن بریزید، سپس لبه‌های آن را حدود یک ربع به داخل تا بزنید تا قسمتی به شکل قایق‌رانی در بیاید، وسط آن را پر کنید . انتهای آن ها را به هم بچسبانید تا از باز شدن پید در حین پخت جلوگیری کنید.

8. پیده را هر بار 2 تا روی سنگ پیتزا داغ/ سینی پخت بلغزانید (اگر یک ورقه پخت دارید از پارو پیتزا استفاده کنید). به مدت 10-12 دقیقه بپزید تا زمانی که پوسته بیرونی قهوه ای طلایی و ترد شود. در همین حین، کلم بروکلی خنک شده را تقریباً خرد کنید، سپس در ظرفی را با روغن زیتون، آب لیمو، فلفل قرمز و نمک و فلفل بریزید تا مزه دار شود.

9. پیده را به تخته سرو منتقل کنید، کره آب شده را برس بزنید، آن را برش دهید و روی آن را با سس بروکلی بپوشانید. با پنیر تولوم خرد شده، فلفل قرمز و جعفری بپاشید. این کار را با پای دیگر تکرار کنید و سرو کنید.

                        

10. نوش جان